VEELGESTELDE VRAGEN

Kom hier het antwoord te weten op al je vragen. Staat je vraag er niet tussen? Check onze Instagram of bel 015 215 16 97!

Als je gaat studeren in Delft kun je in de OWee (Ontvangst Week) bij alle verenigingen een kijkje nemen. Zo kun je kijken wat het best bij jou past. Lijkt Virgiel je leuk? Kijk voor meer informatie bij Inschrijven. Vrijdag 26 augustus begint de KMT, de Kennismakingstijd. In deze tijd leer je alles over de vereniging, maar leer je vooral ook ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Aan het einde van de KMT vorm je een jaarclub. Een jaarclub bestaat uit 18 personen, gescheiden in mannen- en vrouwenclubs. In de eerste periode van het collegejaar, leer je je jaarclub goed kennen doordat je veel tijd met elkaar doorbrengt op de dinsdag en donderdagavond. Daarnaast begeleidt de Eerstejaars Commissie je tijdens het eerste half jaar van je tijd bij Virgiel. Zij organiseren allerlei activiteiten waardoor je je eigen jaar en vereniging nog beter leert kennen.

Virgiel heeft 176 verenigingshuizen. Er bestaan verschillende soorten huizen. Ieder jaar komen er veel kamers vrij in huizen. Na de KMT houden deze huizen instemmingen en kun je als eerstejaars bij de verschillende huizen langs. Op deze manier kun je snel een kamer vinden in een leuk huis. Kijk voor meer informatie op de huizenpagina!

Ja, dat is mogelijk! Je mag dan tot je 18e verjaardag niet drinken, maar wel aan alle activiteiten en groeperingen deelnemen.

De Kennismakingstijd is de tijd waarin je de geschiedenis, tradities en leden van Virgiel snel leert kennen. De KMT duurt twee weken. Het KMT programma is goedgekeurd door de Adviescommissie Introductieperioden Delft (AID) en wordt door mensen van de TU en de gemeente begeleid. Het is tijdens de KMT niet toegestaan om alcohol te nuttigen of te roken. Het gebruik van drugs wordt op Virgiel in geen enkele omstandigheid getolereerd.

De KMT start meteen na het einde van de OWee, op vrijdag 18 augustus, en duurt twee weken.

Om de leden van Virgiel, je eigen jaargenoten en de vereniging in haar volledigheid te leren kennen is het noodzakelijk dat je aan de KMT deelneemt.

Ja, het is goed te combineren. Je komt naar Delft om te studeren, bij Virgiel staat dat dan ook hoog in het vaandel. In je eerste jaar word je bij het studeren begeleid door studiebegeleiders uit hogere jaren, zodat je je Bindend Studie Advies, BSA, haalt. Daarnaast is het ontzettend leerzaam om lid te zijn bij een studentenvereniging. Er zijn talrijke mogelijkheden om mee te helpen met het organiseren van activiteiten en het doen van commissies. De ervaringen die je hierbij op doet kunnen je tijdens je studie of later bij je werk goed van pas komen. Kijk voor meer informatie bij Studie.

In een normale week ben je gemiddeld twee avonden op Virgiel. Als je ook lid bent van een ondervereniging train je op de woensdag en eventueel ook op vrijdag. Wanneer je in een Virgiel huis woont breng je de maandagavond meestal door met je huisgenoten, al dan niet op de Sociëteit. Naast de wekelijkse borrels kun je ook een commissie doen. Het varieert per commissie hoeveel tijd je hiermee bezig bent. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat je zo actief kunt zijn als je zelf wilt. Niets moet en alles kan!

Net zoals bij elke andere vereniging, betaal je contributie. Bij Virgiel is de jaarlijkse contributie €122. Als je lid bent bij een sportclub of ondervereniging betaal je hier ook contributie voor. Dit varieert per ondervereniging en of je trainingslid of wedstrijdlid bent. Het is in ieder geval aanzienlijk goedkoper dan de contributie die je betaalt voor een andere sportvereniging. Daarnaast betaal je op Virgiel voor wat je eet en drinkt. Een maaltijd van de eettafel op de Sociëteit kost € 4,20 en een drankje kost ongeveer een euro. Als laatst betaal je ook vaak een klein bedrag voor de activiteiten waar je aan meedoet.

Op het moment dat de KMT (Kennismakingstijd) voorbij is, vorm je samen een jaarlaag binnen de vereniging. Hierna zul je uit deze jaarlaag een jaarclub vormen. Deze vormt de basis van je tijd op Virgiel en is een soort grote vriendengroep! Een jaarclub bestaat uit 18 personen, gescheiden in mannen- en vrouwenclubs. Samen met je club doe je leuke activiteiten, ga je samen borrelen/eten en plan je leuke vakanties! Een jaarclub betekent niet dat je niet met andere mensen omgaat binnen de Vereniging. Bij Virgiel kom je door middel van vele activiteiten, borrels en commissies heel veel nieuwe mensen tegen.

De eettafel is wekelijks van maandag tot en met donderdagavond geopend. De dinsdag en donderdag zijn het drukste, dan komen er zo’n 500 mensen naar Virgiel om te eten. Op maandag komen huizen eten en op woensdag komen sportteams voor hun training eten. De eettafel is ook open voor niet leden, dus als je je studiegenootjes, broer, zus of andere vrienden die niet bij Virgiel lid zijn een keer mee wil nemen, kan dat altijd!

Inschrijven bij Virgiel kan slechts één keer per jaar. De volledige aanmeldprocedure vind je bij Inschrijven.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.