LANCET

Lancet is de cultuur ondervereniging van Virgiel waar een grote groep Virgilianen hun culturele kant kan laten opbloeien. Lancet is met ruim 1000 leden de grootste culturele studentenvereniging van Nederland. Lancet organiseert door het jaar heen allerlei culturele activiteiten voor Virgilianen. Denk aan workshops, lezingen, thema avonden en culturele uitjes. Tijdens de lancet week, welke een keer per jaar plaatsvindt,  staat Virgiel een week lang volledig in het thema van cultuur. Lancet heeft 4 ondercommissies welke voor nog meer cultuur op Virgiel zorgen. Lancet Reis organiseert jaarlijks een aantal culturele reizen naar het buitenland. De ViCie doet alles wat te maken heeft met beeld en geluid. De ExpresCie focust zich op fysieke cultuur en de IntellecCie richt zich juist op filosofie, debat en literatuur. Al met al is er op Virgiel genoeg ruimte om je in je studententijd cultureel te ontwikkelen. Voor meer informatie over Lancet kan je onze Instagram bekijken!

LANCET REIS

Lancet Reis organiseert ieder jaar verschillende activiteiten welke betrekking hebben op het aspect reizen. De twee grote activiteiten per jaar zijn de 24-uursreis en de Grote reis. Tijdens de 24-uur reis reizen vele Virgilianen voor 24 uur af naar een grote stad in de buurt. De afgelopen vier jaar zijn we naar Parijs, Londen, Hamburg en Gent geweest. De Grote reis is een reis van ongeveer 10 dagen. Tijdens deze reis wordt er rondgetrokken van stad naar stad. Voorbeelden van de afgelopen jaren zijn: een rondreis door Marokko, een rondreis door Schotland en wildkamperen in Zweden. 

Lancet Reis
Vicie

VICIE

ViCie is de ondercommissie die alles doet met beeld. Bewegend beeld in films of stilstaand beeld in fotografie! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitje naar de sterrenwacht, skalar, een film kijken in het bos en een fotowedstrijd!

EXPRESCIE

ExpresCie is een vrij nieuwe ondercommissie van Lancet en is bedoeld om de Virgilianen vaardigheden aan te leren door middel van workshops en meerdaagse cursussen. Voorbeelden hiervan zijn: schilderen, zeefdrukken, boetseren of mindfulness.

Exprescie
Intelleccie

INTELLECCIE

De IntellecCie is de ondercommissie van Lancet die bedoeld is om de Virgilianen aan het denken te zetten en een mening te vormen over de wereld om heen. Dit doen ze door het organiseren van diepgaande lezingen en debatten, maar ook met meer informele uitjes, bijvoorbeeld naar de live opnames van een talkshow. Geen onderwerp wordt onaangeraakt gelaten!

MUZIEK & CULTUUR BIJ VIRGIEL

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.