Naast de borrels en vele feesten biedt Virgiel ook het podium om je op muzikaal en cultureel gebied te ontwikkelen! Virgiel heeft de grootste culturele studentenvereniging van Nederland: Lancet.

Lancet organiseert door het hele jaar heen allerlei culturele activiteiten zoals workshops, lezingen, thema avonden, filosofie, debat en reizen naar het buitenland!

Ook kan je je ontwikkelen op andere culturele vlakken. Virgiel heeft een eigen muziekvereniging Caecilia waarmee je je kunt aansluiten bij een band of kan komen jammen op een van de speciale jamsessie avonden!

Naast de muziek- en cultuurvereniging kan je ook auditie doen voor de cabaretgroep, meedoen aan de theaterproductie of je eigen biertje komen brouwen bij Bolle Paep! Lees hier meer over de het uitgebreide aanbod aan cultuur bij Virgiel

Cabaret

Elk jaar wordt er door de Cabaret Commissie samen met een groep van ongeveer vijftien Virgilianen een spetterende cabaret show neergezet. Aan het begin van het collegejaar wordt deze groep grappenmakers samengesteld, waarna er onder begeleiding van een professionele cabaretier een voorstelling wordt geklust. Het resultaat is een hilarische voorstelling die ouders en studenten op verschillende avonden kunnen bijwonen om met buikpijn van het lachen naar buiten te lopen!

Virgiel doet

Virgiel Doet is een commissie die zich inzet voor onder meer (gehandicapte) kinderen, minderbedeelden, ouderen, goede doelen en Delftenaren in het algemeen. Daarmee willen wij iets terugdoen voor de stad Delft en de stad Delft laten zien dat Virgiel veel meer te bieden heeft dan alleen het drinken van bier. Ook het samen organiseren van evenementen met en daarmee het betrekken van leden van het DSC, Sint Jansbrug en Laga is onderdeel van Virgiel Doet. Voorbeelden van mooie evenementen die Virgiel Doet organiseert zijn een techniekmiddag op een basisschool voor gehandicapte kinderen, een avond waarbij ouderen die kerstmis en oud en nieuw eenzaam doorbrengen mee-eten in een Virgielhuis, en een openluchtbioscoop voor alle Delftenaren op de Markt, georganiseerd samen met het DSC en Sint Jansbrug.

Meer weten? Volg @VirgielDoet op insta!

Lancet

Lancet is de cultuur ondervereniging van Virgiel waar een grote groep Virgilianen hun culturele kant kunnen laten opbloeien. Lancet is met ruim 1000 leden zelfs de grootste culturele studentenvereniging van Nederland. Lancet organiseert door het jaar heen allerlei culturele activiteiten voor Virgilianen. Denk aan workshops, lezingen, thema avonden en culturele uitjes. Tijdens de lancet week, welke een keer per jaar plaatsvindt,  staat Virgiel een week lang volledig in het thema van cultuur.

Lancet heeft 4 ondercommissies welke voor nog meer cultuur op Virgiel zorgen. Lancet Reis organiseert jaarlijks een aantal culturele reizen naar het buitenland. De Vicie doet alles met beeld en geluid. De Exprescie focust zich op fysieke cultuur en de Intellecie richt zich juist op filosofie, debat en literatuur. Al met al is er op Virgiel genoeg ruimte om je in je studententijd ook cultureel te ontwikkelen.

Voor meer informatie over de culturele ondervereniging Lancet, kijk de instagram van Lancet! @vdglancet

Caecilia

Caecilia is de muziek ondervereniging van Virgiel. Muzikale ontplooiing voor zowel muzikanten als liefhebbers staat bij ons centraal, zoals bij de reguliere jamsessie op de vereniging. Onder het genot van een speciaalbiertje kan je komen luisteren naar de jamsessie of er zelf onderdeel van uitmaken! Verder worden er muzikale uitjes uitgestippeld, bandjes gevormd, DJ’s shinen tijdens de vele feesten en wordt muzikale kennis doorgegeven. Als nieuwste ondervereniging van Virgiel timmeren we vol enthousiasme aan de weg naar verbreding en ontplooiing van de muzikale Virgiliaan.

Theater

Elk jaar rond eind mei is het weer tijd voor hét creatieve en culturele hoogtepunt van het jaar bij Virgiel. De theaterproductie staat dan op de planken van theater de Veste in Delft. Zo’n voorstelling komt natuurlijk niet vanzelf tot stand. Ruim een half jaar wordt er met meer dan 50 enthousiaste Virgilianen keihard gewerkt om tot een prachtig resultaat te komen. Twee keer per week wordt er gerepeteerd door de cast en de band. Onder professionele begeleiding van een vierkoppig artistiek team krijgen deze Virgilianen de kans om met zijn allen iets moois neer te zetten, zichzelf op creatief gebied te ontplooien en om uiteindelijk te stralen op het podium!

Eén keer in de vijf jaar vindt er een extra grote lustrum theaterproductie plaats. Bij het lustrum van twee jaar geleden speelde ze Shrek na in het AFAS theater in Scheveningen. Zie hier het filmpje van de theaterproductie in 2018. 

Bolle paep

Sinds begin 2013 wordt er op Virgiel zelf bier gebrouwen. Het begon allemaal als een weddenschap tussen de lustrumcommissie van Virgiel en stadsbrouwerij de Koperen Kat.

De lustrumcommissie wedde dat zij als technische studenten zelf een brouwinstallatie voor maximaal 100,- euro konden klussen. Van opengeslepen 50 liter fusten is er een brouwinstallatie gebouwd, waarbij de ketels door gasbranders werden verwarmd. Na het succesvol brouwen van het eerste biertje met de zelfgemaakte installatie sloeg het enthousiasme voor het brouwen van bier toe onder de Virgilianen.

Inmiddels zijn we zeven jaar verder en wordt er 100 L per week gebrouwen. Enthousiaste Virgilianen kunnen zich aansluiten bij de Bolle Paep om hier zelf mee te brouwen, recepten te bedenken, maar vooral om de kunst van het proeven te trainen. We brouwen 15 verschillende recepten en leden kunnen deze bestellen aan de speciaalbierbar in onze sociëteit. Daarnaast bezoeken we als gezelschap een aantal bierfestivals door het land, waar onze bieren goed in de smaak vallen. We zijn te vinden op Untappd, maar je kan het natuurlijk beter zelf komen proeven!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.