LUSTRUM

Iedere 5 jaar viert Virgiel een heel jaar lang haar Lustrum! Aankomend jaar viert Virgiel haar 25e Lustrum, met als thema Excitatie. Om in je eerste jaar lid te worden van een vereniging die haar lustrum viert is een unieke manier om een vereniging op haar hoogtepunt mee te maken. Met vette activiteiten kunnen ouderejaars Virgilianen nostalgisch terugkijken op de afgelopen jaren en nieuwere leden genieten van al het moois wat de vereniging te bieden heeft. Met meer dan 1000 man op Lustrumwintersport of met een date naar het Lustrumgala op een te gekke locatie in het buitenland, niets is te gek in het Lustrumjaar. In de zomer sluiten we het mooie jaar af met de piekweek, waar een speciaal terrein door Virgilianen is opgebouwd en aangekleed. Een jaar om nooit meer te vergeten!

LUSTRUMGALA

Feesten op Virgiel zijn altijd leuk, maar gala’s zijn uniek. Een Lustrumgala moet daarom nog specialer zijn. De lat ligt hoog aangezien locaties zoals het Kasteel van Versailles, Paleis Liechtenstein en nog tal aan prachtige locaties overtroffen moeten worden. De Gala Commissie is daarom druk bezig met het zoeken naar de perfecte locatie voor het 25e Lustrumgala. Afgelopen Lustrum vond het gala plaats in een van de mooiste steden van Europa: Praag. Op 16 december 2018 opende het National House of Vinohrady haar deuren voor een groep van 1200 mensen bestaande uit Virgilianen, Reünisten en dates. Overdag was er de gelegenheid om met je date de stad te verkennen, een wandeling langs de Donau te maken en een hapje te eten in de oude binnenstad. ‘s Avonds maakte iedereen zich klaar voor een avond vol klasse en spektakel. Ook dit gala ging de boeken is als een daverend succes.

LUSTRUMWINTERSPORT

Dit jaar zullen we wederom met meer dan 1000 Virgilianen afreizen naar de Alpen om daar met z’n allen de Lustrumwintersport te vieren. 5 jaar geleden was de Lustrumwintersport in Les Deux Alpes. Na een lange bustocht met stop in het Roda JC stadion voor een kleine pauzeparty, arriveerden de Virgilianen in een dorp wat volledig omgetoverd was tot een Virgieldorp. Met 4 exclusieve clubs en après-ski tenten, speciaal ingevlogen artiesten en een deal op alle bierprijzen was dit de grootste studenten-skireis ooit!

LUSTRUMWEEK

De Lustrumweek vindt plaats in het begin van de vierde periode van het collegejaar en heeft een breed scala aan activiteiten. Deze week staat in het teken van verbreding en is ervoor om ook iets terug te geven aan de stad Delft. Tijdens het 24e Lustrum bestond de Lustrumweek uit onder andere een poepchique dag, een grachtenfestival, een openluchtbioscoop en een strandfestivaldag.

PIEKWEEK

De Piekweek is de grote finale van het 25e Lustrum. Dit tien dagen durende feest wordt afgetrapt met een Piekweekend, gevolgd door acht dagen feest op een omgetoverd Lustrumterrein. Een kwartaal lang bouwen commissies en leden aan het terrein, de uiteenlopende mogelijkheden van  dit terrein worden dan ook volledig benut. Van cabaretshow met volle tribune tot festival, de Piekweek biedt het allemaal!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.