LUSTRUM

Iedere 5 jaar viert Virgiel een heel jaar lang haar Lustrum! Afgelopen jaar vierde Virgiel haar 25e Lustrum, met als thema Excitatie. Met vette activiteiten kunnen ouderejaars Virgilianen nostalgisch terugkijken op de afgelopen jaren en nieuwere leden genieten van al het moois wat de vereniging te bieden heeft. Met meer dan 1000 man op Lustrumwintersport of met een date naar het Lustrumgala op een te gekke locatie in het buitenland, niets is te gek in het Lustrumjaar. In de zomer sluiten we het mooie jaar af met de piekweek, waar een speciaal terrein door Virgilianen is opgebouwd en aangekleed. Een jaar om nooit meer te vergeten!

LUSTRUMGALA

Feesten op Virgiel zijn altijd leuk, maar gala’s zijn uniek. Een Lustrumgala moet daarom nog specialer zijn. De lat ligt hoog aangezien locaties zoals het Kasteel van Versailles, Paleis Liechtenstein en nog tal aan prachtige locaties overtroffen moeten worden. De Gala Commissie is daarom druk bezig met het zoeken naar de perfecte locatie voor het 25e Lustrumgala. Afgelopen Lustrum vond het gala plaats in een van de mooiste steden van Europa: Praag. Op 16 december 2018 opende het National House of Vinohrady haar deuren voor een groep van 1200 mensen bestaande uit Virgilianen, Reünisten en dates. Overdag was er de gelegenheid om met je date de stad te verkennen, een wandeling langs de Donau te maken en een hapje te eten in de oude binnenstad. ‘s Avonds maakte iedereen zich klaar voor een avond vol klasse en spektakel. Ook dit gala ging de boeken is als een daverend succes.

LUSTRUMWINTERSPORT

Februari 2023, een reis om nooit te vergeten! Met meer dan 1300 Virgilianen zijn we afgereisd naar de Franse Alpen. Een week gevuld met activiteiten, feesten en een zonnetje op je porem. De kers op deze taart was natuurlijk het festivalterrein, De Paap! Een plek waar we met zijn allen konden après-skiën onder het genot van GiG en Jägerbombs. Al deze dingen hebben ervoor gezorgd dat het snel duidelijk was wat iedereens favoriete lustrumactiviteit was!

LUSTRUMWEEK

De Lustrumweek vindt plaats in het begin van de vierde periode van het collegejaar en heeft een breed scala aan activiteiten. Deze week staat in het teken van verbreding en is ervoor om iets terug te geven aan de stad Delft. Tijdens het 25e Lustrum bestond de Lustrumweek uit onder andere een chique dag, een grachtenfestival, het Delfts Blauwe Huis, een boks gala en festival

PIEKWEEK

De piekweek is de grote finale van het 25e Lustrum. Dit tien dagen durende feest wordt afgetrapt met een Piekweekend, waarin er werd gekampeerd en gefeest in Groningen. Dit werd gevolgd door acht dagen feest op ons eigen omgetoverde Lustrumterrein. Een kwartaal lang bouwen commissies en leden aan het volledige terrein. Van cabaretshow met volle tribune tot festival, de Piekweek biedt het allemaal!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.