GROEPERINGEN

Binnen Virgiel heb je verschillende groeperingen zoals jaarclubs, huizen, commissies en disputen. De verschillende groepen vorm je door de jaren heen. Het zijn verschillende groepen waarmee je een hechte band vormt en veel leuke dingen beleeft! Direct na de KMT vorm je een jaarclub en ga je op zoek naar een huis. In je eerste jaar heb je ook al de mogelijkheid om je bij één van de vele commissies aan te sluiten! In je derde jaar heb je ook de mogelijkheid om je groeperingen uit te breiden met een dispuut. Lees hier meer over groeperingen!

JAARCLUB

In de eerste periode van je eerste jaar als lid vorm je je jaarclub. Je jaarclub bestaat uit 18 meisjes of jongens (ongemengd), met wie je een hechte band opbouwt voor de rest van je studententijd en lang daarna. Gedurende je tijd bij Virgiel onderneem je veel activiteiten met elkaar. Dinsdag en donderdag eet je met je club op Virgiel en borrel je met elkaar. Zo blijf je goed op de hoogte van elkaars dagelijkse leven. Daarnaast doe je ook bijzondere dingen samen zoals clubvakantie, clubweekenden, wintersport, lustrumvakantie, gala’s en nog veel meer! Daarnaast ga je samen studeren voor de tentamenweken en help je elkaar in het eerste jaar bij de studie.

VERTICALE

Nadat je tijdens de KMT een jaarclub gevormd hebt ga je met je jaarclub de maanden erna op zoek naar een verticale die bij jullie past. Er zijn 12 herenverticalen en 9 vrouwenverticalen. Elk jaar komt er bij elke verticale één eerstejaarsclub, waardoor je aan het begin van je tijd op Virgiel al veel contact hebt met ouderejaars leden. Je doet verschillende dingen met je verticale. Je staat bijvoorbeeld tijdens borrels het grootste gedeelte van de tijd met hen en er worden gala’s, diners en andere activiteiten georganiseerd. Je kunt de activiteiten en hoeveelheid contact met de clubs in je verticale zo gek maken als je zelf wilt, waardoor je een band met je verticale opbouwt die veel toevoegt aan je tijd bij Virgiel.

DISPUUT

Vanaf je derde jaar kun je je als individu aansluiten bij een dispuut! Samen met je jaargenoten vul je dan een nieuwe dispuutslichting. Een dispuut zorgt voor een sterke verbinding tussen leden van 3e jaars en ouder. Een dispuut zorgt ervoor dat je ook in je latere jaren verbonden bent met de vereniging. Met de vele activiteiten die worden georganiseerd is het een echte toevoeging aan je studententijd. Van dispuutsweekenden, varen tijdens koningsdag tot borrels, diners en feesten! 

COMMISSIE

Op Virgiel zijn er, door middel van vele commissies die Virgiel rijk is, talloze mogelijkheden om je te ontplooien en je in te zetten voor de vereniging! Met 40 verenigings- en sociëteitscommissies is voor ieder interessegebied wat wils! Van het organiseren van grote evenementen zoals de OWee tot het organiseren van leuke cabaretshows, theaterproducties en carrière-evenementen. Je hebt een ruime keuze tussen grote commissies die wat meer tijd kosten en meer vrijblijvende commissies voor de gezelligheid. Een commissie is nooit verplicht, maar altijd heel erg leuk! In een snelle tijd bouw je hele waardevolle banden op met je commissiegenoten en werkt daarnaast samen aan een fantastisch doel! 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.