Lustrum

Iedere 5 jaar viert Virgiel een heel jaar lang haar lustrum!  Met vette activiteiten kan iedere Virgiliaan nostalgisch terugkijken op de afgelopen jaren. Met 1000 man op lustrumwintersport of met een date naar het lustrumgala in Praag, niets is te gek in het lustrumjaar. In de zomer sluiten we het epische jaar af met de piekweken; waar het hele terrein door virgilianen is opgebouwd en aangekleed! Een jaar om nooit meer te vergeten! 

Kijk op de lustrumsite voor vette beelden en activiteiten tijdens het afgelopen lustrum 2 jaar geleden! https://devierdedimensie.nl/

Lustrumgala

Feesten op Virgiel zijn altijd leuk, maar gala’s zijn uniek. Een lustrum gala moet daarom dus nog specialer zijn. De lat lag hoog aangezien locaties zoals het kasteel van Versailles, paleis Liechtenstein en nog tal aan prachtige locaties overtroffen moesten worden. Na maanden zoeken is het de Lustrum Gala Commissie gelukt om de perfecte locatie te vinden voor het lustrum gala van het 24e lustrum. Dit jaar vond het gala plaats in een van de mooiste steden van Europa: Praag. Op 16 december opende het National House of Vinohrady haar deuren voor een groep van 1200 mensen bestaande uit Virgilianen, reünisten en dates. Overdag was er de gelegenheid om met je date de stad te verkennen, een wandeling langs de Donau te maken en een hapje te gaan eten in de oude binnenstad. ‘s Avonds maakte iedereen zich klaar voor een avond vol klasse en spektakel die ervoor zorgde dat iedereen zijn date en het 24e lustrum van de KSVSV nooit meer zou vergeten.

Lustrumwintersport

In februari 2018 hebben we 1032 van onze beste vrienden meegenomen om een week lang Les Deux Alpes op z’n kop te zetten. In het Virgieldorp kon iedere gelukkige met een kaartje genieten van sneeuw, meer dan 200 km piste, exclusieve Virgielbarren, bier voor 50% van de prijs en allemaal leuke verrassingen. Na ruim een jaar aan voorbereiding is het gelukt wat tot nu toe nog niemand is gelukt. Met 1032 deelnemers is de grootste studentenwintersport een feit.

Piekweek

De Piekweek, de grote finale van het 24e lustrumjaar. Het tien dagen durende festijn begon met een piekweekend in Duitsland op het kloostercomplex van Kloster Graefenthal. Na het terugkeren naar thuisbasis Delft was de volgende 8 dagen het volledig tot een lustrumterrein omgebouwde terrein van korfbalvereniging Fortuna het epicentrum van alle feesten. De uiteenlopende mogelijkheden van het gebruik van het terrein zijn dan ook volledig benut. De ene dag stond er een volle tribune voor een cabaretshow, de volgende dag stonden er 2000 mensen te dansen op festival deuntjes en de andere dag stonden er lange tafels voor een chique stress diner. Het voelde kort maar wat is er veel gebeurd!

Lustrumweek

Waar leden hun geliefde N8W8 ingeruild zagen worden voor een onbekend lustrum alternatief, bleek dat de Lustrumweek een totaal ander concept volgde dan welke feestweek die Virgiel ooit had gezien. Waar de activiteiten tijdens het vorige Lustrum enigszins weg vielen in de roes van alle feesten was een aparte week vol activiteiten een oplossing om alle leden te trakteren op een week waarin iedereen mocht weten dat Virgiel haar lustrum groots zou vieren. In alle facetten werd voorzien tijdens de lustrumweek. Iedereen binnen en buiten Virgiel kon meegenieten van de meest uiteenlopende activiteiten en kon op talloze wijzen worden geprikkeld om zich op welke manier dan ook te ontwikkelen, de essentie en het hoofddoel van Virgiel als vereniging.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.